csen

Fotosoutěž

Ředitelství Rallye Český Krumlov vyhlašuje tradiční fotosoutěž na téma

Příprava a průběh 48. Rallye Český Krumlov 2021

Vypsány jsou kategorie PROFI pro držitele novinářských vest a AMATÉR pro fotografy z řad diváků.

Digitální fotografie (rozlišení alespoň 2000 x 1333 pixelů, formát JPEG, maximálně 5 snímků od každého autora) zasílejte na adresu . Termín uzávěrky příjmu soutěžních snímků je 31. 12. 2021.

Pro registraci povedené momentky do fotosoutěže můžete využít také sociální sítě. Vybraný záběr stačí třeba už během konání rallye nahrát veřejně na svůj facebookový nebo instagramový profil a označit ho hashtagem #fotosoutezRCK.

Výsledky fotosoutěže budou zveřejněny na těchto oficiálních internetových stránkách.

Všem přejeme dobré světlo a pohotový prst na spoušti!

Podmínky fotosoutěže

Zaslané fotografie se stávají majetkem pořadatele. Ten je může volně použít v rámci vyhodnocení ročníku 2021 či přípravě a propagaci ročníků následujících.

Ceny

  • Vítěz kategorie PROFI: 500 Kč
  • Vítěz kategorie AMATÉR: 500 Kč

Výsledky fotosoutěže 47. Rallye Český Krumlov 2019

Českokrumlovská rallye není jenom zápolení soutěžních posádek o desetiny sekund na tratích rychlostních zkoušek. Podél cesty každoročně stojí stovky diváků s foťákem nebo mobilem v ruce, kteří se snaží zachytit pokud možno co nejlepší záběr. Ať už na památku, sociální sítě nebo do nějaké reportážní galerie.

Do tradiční fotosoutěže vyhlášené při příležitosti konání 47. ročníku Rallye Český Krumlov se v roce 2019 zapojili jak autoři z řad amatérů, tak akreditovaní fotografové. Celkem usilovalo o ceny v obou kategoriích 41 soutěžních snímků. Aby to bylo spravedlivé, porota složená z členů organizačního výboru jihočeského podniku se rozhodla obě skupiny vyhlásit samostatně.

Povedená série fotografií v kategorii PROFI, kterou oceňujeme finanční odměnou 500 Kč, přišla od Honzy Froňka. Autor s bohatými zkušenostmi z podniků WRC ukázal, že pro atraktivní snímek ani nemusí chodit k trati rychlostní zkoušky. Obě fotografie vítěze soutěže Jana Kopeckého totiž pořídil na spojovacích úsecích. Stejnou částkou jsme odměnili také vítěze kategorie AMATÉR. Fotograf Petr Hrba byl úspěšný již před pěti lety a porotu dokázal zaujmout i tentokrát, když neotřelým způsobem zachytil Jana Černého na provizorně vybudovaném kruhovém objezdu v Bukovsku.

Vítěz kategorie PROFI – Honza Froněk
Vítěz kategorie PROFI – Honza Froněk
Vítěz kategorie PROFI – Honza Froněk
Vítěz kategorie AMATÉR – Petr Hrba